Jaký je příplatek v nepřetržitém provozu?

Obsah

Jaký je příplatek v nepřetržitém provozu?

Jaký je příplatek v nepřetržitém provozu?

Příplatek je minimálně 5 % z hodinové minimální mzdy, tedy minimálně 425 Kč měsíčně, a jeho výši určuje zaměstnavatel podle míry rizika, intenzity a doby působení těchto nežádoucích vlivů. Speciální příplatek zde neexistuje, ovšem je nutné si být vědom toho, že i v nepřetržitém provozu máte nárok na všechny příplatky.

Jaký je příplatek za práci v sobotu a neděli?

To znamená, že sice dostanete jen svůj standardní plat, ale za dva dny, z nichž odpracujete jen jeden, ten sváteční. Příplatek za práci v sobotu a v neděli činí 25 % pro zaměstnance pobírající plat a 10 % pro zaměstnance soukromého sektoru, kteří pobírají mzdu.

Jaký je příplatek za dělenou směnu?

Příplatek za dělenou směnu. Pokud je směna přerušena jednou alespoň dvouhodinovou pauzou, nebo více pauzami v délce dohromady alespoň 2 hodiny, je příplatek za každou takovou směnu 30 %.

Jaký je příplatek za práci v noci?

Příplatek za práci v noci. Příplatek za práci v noci činí 20 % z hrubého platu a minimálně 10 % z hrubé mzdy zaměstnance a jeho opodstatnění je zřejmé – práce v noci znamená zásah do osobního života a zároveň teoreticky i horší pracovní podmínky. Příplatek za svátek

Související příspěvky: