Jaká jsou přídavná jména v angličtině?

Obsah

Jaká jsou přídavná jména v angličtině?

Jaká jsou přídavná jména v angličtině?

Přídavná jména (Klikni pro výslovnost adjectives) mohou mít v angličtině tři stupně stejně jako v češtině. Stupňování přídavných jmen není těžké, ale je třeba si zapamatovat, že existují výjimky, které se stupňují nepravidelně, a některá přídavná jména jsou nestupňovatelná.

Co je slovní zásoba angličtiny?

Slovní zásoba Slovní zásoba Slovní zásoba Slovní zásoba Anglický text Český překlad Anglický text Český překlad Klikni pro výslovnostbig velký Klikni pro výslovnostsafe bezpečný Klikni pro výslovnostsmall / little malý Klikni pro výslovnostdangerous nebezpečný Klikni pro výslovnostfast rychlý Klikni pro výslovnostearly brzký 17 more rows ...

Jak použít množné číslo v angličtině?

Množné číslo lze použít pouze pro počitatelná podstatná jména. Nepočitatelná podstatná jména tvar pro množné číslo nemají. 1. Pravidelná tvorba množného čísla podstatných jmen. Pro většinu podstatných jmen v angličtině platí pravidlo, že při tvorbě množného čísla přidáme na konec jména souhlásku -s.

Co jsou podstatné podstatná jména?

Počitatelná podstatná jména (countable nouns) jsou ta, od kterých lze vytvořit množné číslo, u kterých můžeme určit počet jednotlivých kusů. Např. podstatné jméno kniha (book) má jednotné i množné číslo (book / books), máme-li knihu nebo knihy před sebou, můžeme spočítat, kolik kusů tam je: např.

Související příspěvky: