Kde je nejdále položená silnice na jihu?

Obsah

Kde je nejdále položená silnice na jihu?

Kde je nejdále položená silnice na jihu?

Vůbec nejdále na jihu položená silnice je možná trocha rozporuplná, neboť jde vlastně o cestu vyježděnou ve sněhu a ledu. Jedná se o trasu mezi americkou výzkumnou stanicí McMurdo a samotným středem jižního pólu, od něhož se nachází 100 metrů vzdálená polární stanice Amundsen-Scott.

Jaký je sklon silnice na jihu?

V nejprudším místě má silnice sklon 1:2,86, takže každých 2,86 metru vystoupáte o jeden výškový metr nahoru. Vůbec nejdále na jihu položená silnice je možná trocha rozporuplná, neboť jde vlastně o cestu vyježděnou ve sněhu a ledu.

Kdo je nejzasněženější silnice na Aljašce?

Daltonova silnice na Aljašce je známá jako nejzasněženější a nejodlehlejší silnice světa. Jiný název je Alaska Route 11, ale hovorově se ji říká Ice Road (ledová silnice) a hraje jednu z hlavních rolí v seriálu "Trucky na ledě".

Jak je délka silnice v nadmořské výšce?

Na délku má silnice 350 metrů a její rozpětí nadmořské výšky čítá od 30 po 100 metrů. Ve 161,2 metrech překonává silnice výškový rozdíl 47,22 metru, čímž je udáváno stoupání 1:3,41. V nejprudším místě má silnice sklon 1:2,86, takže každých 2,86 metru vystoupáte o jeden výškový metr nahoru.

Související příspěvky: