Co znamená umělecký směr?

Obsah

Co znamená umělecký směr?

Co znamená umělecký směr?

Umělecký směr II. poloviny 19. století, označuje okamžik duševního rozpoložení (imprese = dojem). Pokračování realismu. Impresionismus se snaží zachytit atmosféru, směr pojmenován podle obrazu Clauda Moneta (Imprese, východ slunce) Zobrazení bez abstrakce a zkresleních všeho druhu. Věrnost skutečné podobě zachycením světla.

Jaké jsou umělecké směry?

Umělecké směry 1 Přehled uměleckých směrů. Některé směry zasahují do všech oblastí života a takové označujeme jako univerzální umělecké... 2 Antika. Období starověku na území Řecka a Říma a jejich kultury, čerpal z nich Západní svět. V podstatě se dělí na čtyři... 3 Prehistorické období. Antika 12. stol.př.n.l. - 9. stol.př.n.l. 4 Archaické období. Antika 8. stol.př.n.l. - 6. 5 Předrománské umění. 6 Osvícenství. 7 Empír. 8 Realismus. 9 Abstraktivismus. 10 Expresionismus. 11 Funkcionalismus. More ...

Kdo byl umělecký proud?

Umělecký proud jako přímá reakce na klasicismus a osvícenství. Ohlašoval nástup romantismu a díky orientaci na emocionální stránku věci je někdy označován jako sentimentalismus. Konec 18.stol - začátek 19.stol. Cit a individualita, reakce na monopol rozumu v osvícenství.

Co je umělecký sloh středověku?

Umělecký sloh středověku zasahující do výtvarného umění a architektury. Kámen, silné mohutné zdi, portály, chrámy, silné sloupy. Umělecký sloh navazující na románský sloh. Umělecký sloh popírající gotiku a navracení se k antice. Čerpá z mytologie.

Související příspěvky: