Můžete pěstovat hlívu venku na dřevě?

Obsah

Můžete pěstovat hlívu venku na dřevě?

Můžete pěstovat hlívu venku na dřevě?

Pokud máte k dispozici zahrádku, nemusí být ani velká, můžete hlívu pěstovat venku na dřevě tak, jak roste v přírodě. Naočkovat se dají jakékoliv špalky dřeva, které následně polovinou délky zakopeme do země. Nejlépe se hodí špalky z kmenů listnáčů, trochu horší zkušenosti jsou s dubem, který má tvrdé dřevo a vysoký obsah tříslovin.

Jak dlouho trvá pěstování hlívy ústřičné?

Výhodou je, že pokud si objednáte substrát již naočkovaný, obdržíte ho obvykle značně prorostlý podhoubím, nemusíte tak na nic čekat a absolvovat etapu prorůstání, hlíva vám začne plodit během krátké doby, obvykle 7–14 dnů. Složité není ani pěstování hlívy ústřičné v pytlích na slámě.

Kde pěstovat hlívu?

Pokud máte u domku zahradu, můžete hlívu pěstovat i tam, na pařezech či špalcích dřeva. Nemějte obavy, není to žádná věda. Asi nejnáročnějším úkolem pro pěstitele je příprava substrátu a jeho naočkování sadbou.

Jak pěstovat hlívu ústřičnou?

Z hlívy ústřičné se dá v kuchyni připravit téměř cokoliv. Navíc je tahle houba i velmi zdravá. Tak proč si ji nevypěstovat doma. Zvládne to každý a vybírat můžete hned z několika způsobů pěstování. K pěstování hlívy ústřičné potřebujete jen nějaký volný kout s pokojovou teplotou a na poslední fázi růstu pak místečko na balkoně či lodžii.

Související příspěvky: