Jak pěstovat zeleninu na balkoně?

Obsah

Jak pěstovat zeleninu na balkoně?

Jak pěstovat zeleninu na balkoně?

Jakou zeleninu pěstovat na balkoně? Ze všech druhů zeleniny se na balkoně asi nejčastěji pěstuje plodová zelenina - paprika, rajčata a okurky. Sazenice si buďto koupíme nebo si vypěstujeme vlastní na okenním parapetu.

Jak pěstovat zahrádku na balkoně?

Zahrádku na balkoně zvládnou i úplní začátečníci: Pěstujte květiny, bylinky a zeleninu 1 Vlastní výsev. Sazeničky květin i zeleniny si samozřejmě můžete jednoduše koupit, ale pokud už se na pěstování těšíte a... 2 Zelenina z přímého výsevu. Na druhou stranu je tu i zelenina, kterou můžete vysévat v polovině března rovnou venku, tedy... 3 Jdeme vysazovat. Máte připravenou vlas... More ...

Kdy byste měli pěstovat zeleninu na zahradě?

„Pokud je váš balkon situován na jižní stranu a v létě je tam výheň, že byste si tam doslova usmažili vajíčka, pak bych doporučoval věnovat se spíše pěstování suchomilných rostlin, jako jsou například kaktusy. Se zeleninou byste zde moc nepochodili,“ říká zahradník David Brom.

Co se hodí pro balkonové pěstování?

A co ovoce? Pro balkonové pěstování se výborně hodí i jahody. Zvolte buď tzv. jahody měsíční, drobné jahůdky, chutí i vůní podobné jahodám lesním, nebo jahody zahradní, opakovaně plodící.

Související příspěvky: