Proč jsou želvy plazy?

Obsah

Proč jsou želvy plazy?

Proč jsou želvy plazy?

Želvy patří mezi plazy a jsou charakteristické svým krunýřem. Tato kostní kapsle, která se skládá z kostí a zkostnatělé kůže, je opatřena předním a zadním otvorem pro hlavu, krk, ocas a končetiny.

Jak se zaměříme na menší druhy želv?

Mezi ně patří T.m, G.p, G.c, G.s. Zde zaměříme se na menší druhy želv. Naproti tomu majitel domu se zahradou může stále počítat se všemi druhy, pokud je schopen zajistit i dostatečně velký venkovní výběh na zahradě.

Jaké jsou náklady na zimování želv?

Nejméně nákladů potřebují evropské druhy želv se schopností zimovat. V létě jsou ve venkovním výběhu a v zimě mohou zimovat. Naproti tomu želvy teplomilné, a to hlavně všichni zástupci rodu Geochelone, musí mít během podstatné části roku a opět záleží na lokalitě, vnitřní výběh, kde simulujeme jejich léto.

Jaké pohlaví mají malé želvy?

U malé želvy se dá pohlaví pouze odhadnout a to bez záruky, u dospělé je to většinou jasné a vellikost samců a samic bývá v dospělosti různá napříč druhy. U některých jsou samci menší např. T.h, T.g u jiných stejní T.m a dalších větší G.s. Rozměrově by se měli vejít právě do udávaných hodnot bez ohledu na pohlaví.

Související příspěvky: