Proč jsou dnové sedimenty označeny jako jakostní zeminy?

Obsah

Proč jsou dnové sedimenty označeny jako jakostní zeminy?

Proč jsou dnové sedimenty označeny jako jakostní zeminy?

Dnové sedimenty byly legislativou na počátku 20. století řazeny spíš mezi jakostní zeminy, než odpady, kterých je nutné se zbavit. Označení dnových sedimentů jako nositelů rizika pro životní prostředí a ohrožení životního prostředí a zdraví není podle dosavadních výsledků šetření zcela na místě. Tím není myšleno, že lze upustit od sledování jakosti ...

Kdy vznikají sedimenty?

Sedimenty, jejichž vznik je podmíněn předchozím transportem, patří do kategorie hornin sedimentárních. Základním zdrojem materiálu uplatňujícího se na vzniku sedimentů jsou preexistující horniny.

Jaké jsou součásti močového sedimentu?

V močovém sedimentu posuzujeme orgánové součásti, zastoupené především buňkami, popř. válci, a neorgánové, mezi které řadíme krystaly. Dále si všímáme přítomnosti mikroorganismů a vyskytnout se mohou i různé artefakty. Hlavní součásti močového sedimentu jsou shrnuty v tabulce 2.

Co je příčinou vysoké sedimentace v těle?

bart: příčin vysoké sedimentace může být mnoho, ale většinou je vždy něco v těle v nepořádku. Může to být vlivem nějaké infekce, zánětu, změny stavu např. těhotenství, nebo dlouhodobé nemoce jako např. cukrovka, rakovina, druhy syndromů atd. Klesá velice pomalu, i já jí mám stále zvýšenou.

Související příspěvky: