Co jsou národní nápoje v Norsku?

Obsah

Co jsou národní nápoje v Norsku?

Co jsou národní nápoje v Norsku?

Národní nápoje v Norsku, celní normy pro dovoz a vývoz alkoholu, silné alkoholické nápoje v Norsku. Národní nápoje v Norsku, celní normy pro dovoz a vývoz alkoholu, silné alkoholické nápoje v Norsku.

Kde leží Norsko?

Norsko je unitární stát a parlamentní monarchie. Sousedí se Švédskem na většině jihovýchodní hranice, s Finskem a Ruskem na severovýchodě. Pod norskou suverenitu patří rovněž arktické souostroví Svalbard (Špicberky) a ostrov Jan Mayen, jež leží nedaleko Islandu.

Co se týká vstupu do Norska?

AKTUALIZOVÁNO: I když do Norska už můžeme cestovat jako do zemí EU, alespoň co se průchodnosti hranic a dokladů týká, tak ale stále zůstává jednou z mála zemí mimo Evropskou unii. Pro vstup do Norska proto nadále platí některá důležitá omezení. Zkontrolovat vás celníci můžou po celém území, nejen u hranic.

Kdo je Norsko království?

Norsko (norsky (bokmål) Norge, norsky (nynorsk) Noreg, severosámsky Norga), oficiálně Norské království (v jazyce bokmål Kongeriket Norge), je jedním ze států na Skandinávském poloostrově v severní Evropě. Má rozlohu 385 207 km² a žije v něm 5 300 000 osob. Hlavním městem je Oslo.

Související příspěvky: