Co je konzola v slovníku?

Obsah

Co je konzola v slovníku?

Co je konzola v slovníku?

Slovník spisovného jazyka českého [3] uvádí tvar konzola, resp. konsola, jako základní a tvar konzole, resp. konsole, hodnotí jako řídce užívanou variantu. Výčet významů se shoduje s definicemi v PSJČ.

Co je konzole a konzole?

Konzola, nebo konzole? V poslední době se můžeme v úzu setkat s podstatnými jmény konzola a konzole. Jedná se o dvě tvaroslovné varianty slova s týmž významem, nebo se nějak významově liší?

Co jsou herní konzole pro zábavu?

Herní konzole jsou stvořeny pro zábavu. Herní konzole představují zdroj ryzí zábavy. Uživatele nezatěžují nutností cokoliv instalovat, hlídat si aktualizace či se strachovat o výkonnost hardwaru. V současnosti navíc vynikají i všestranností - krom hraní her můžete brouzdat po internetu či se dívat na filmy.

Co je konsola v Příručním slovníku?

Příruční slovník jazyka českého [1] uvádí pouze tvar konsola a charakterizuje ho takto: 1. výstupek, deska n. nástěnný podstavec na vystavování drobných předmětů, zvl. sošek, váz a p.; 2. vodorovný nosník na jednom konci upevněný; 3. tyč k zavěšení záclon nad okny n. nade dveřmi [2]; 4. deska k uložení ložisek pro transmise.

Související příspěvky: