Kdo jsou nejnižší oktávy?

Obsah

Kdo jsou nejnižší oktávy?

Kdo jsou nejnižší oktávy?

Od nejnižších se oktávy označují takto: označení oktávy (Helmholtz) zápis tónu C americké značení kdo do oktávy patří sub-kontra oktáva C,, C0 nejhlubší klapky A,, B,, H,, na klavíru ... kontra oktáva C, C1 hluboké struny E, a A, na baskytaře, huč ... velká oktáva C C2 hluboké struny E a A na kytaře, nejhlubš ... malá oktáva c C3 struny d, g, h na kytaře, nejhlubší stru ... 5 more rows ...

Jaký je systém označování oktáv?

Existuje více systémů pro označování oktáv, přičemž dva z nich jsou běžné: a systém americký (též "vědecký", SPN, ASPN). U nás se používá systém Helmholtz, tedy kontinentální, který oktávy "čárkuje". Zápis oktávy je potřebný ve chvíli, kdy se dá skladba zahrát nebo zazpívat ve více oktávách.

Jaký je zápis oktávy?

Zápis oktávy je potřebný ve chvíli, kdy se dá skladba zahrát nebo zazpívat ve více oktávách. To se stává docela zřídka, takže se to moc nepoužívá, a tak to lidé moc neumějí. Od nejnižších se oktávy označují takto: Jestli nerozumíte ani slovo, zkuste si napřed prostudovat tóny.

Co se rozumí pod oktávou?

Standardně se pod oktávou rozumí interval osmi tónů (na klavíru bílých klapek) od C do C. Přesněji řečeno je to sedm tónů od C do H, protože tón C patří jen do jedné oktávy, totiž do té, které tvoří nejnižší tón (to vyšší C patří už do další oktávy).

Související příspěvky: