Jak se připravuje zelenina v míse?

Obsah

Jak se připravuje zelenina v míse?

Jak se připravuje zelenina v míse?

Takto připravená zelenina se nejlépe v míse dobře promíchá se solí, která přispěje k uvolnění buněčné šťávy. Výjimkou jsou okurky a například zelím naplněné papriky, které se dají naložit i celé a zalévají se předem připraveným solným nálevem.

Co se považuje za zeleninu?

Za zeleninu se obecně považuje rostlina bylinného charakteru, která se převážně dá konzumovat celá nebo z větší části (až na výjimky). Za ovoce se považují většinou plody víceletých rostlin (stromů, keřů, polokeřů či jahodníku). U ovocných druhů je předpoklad vytrvalosti a opakování produkce plodů.

Jak se používalo ke konzervaci zeleniny?

Jak prokázaly archeologické nálezy, ke konzervaci se využívalo už šest tisíc let před naším letopočtem. V době, kdy neexistovaly mrazáky ani lednice, to byl jediný způsob, jak si lidé mohli uchovat zeleninu na celou zimu až do jara, a zajistit si tak stálý přísun tolik potřebných vitamínů.

Jak si připravit zeleninu v zimě?

Když už chceme jíst v zimě to co na jaře nebo v létě, je dobré se předpřipravit udělat si třeba vlastní zavařenou nebo naloženou zeleninu, zamrazit si sosy z rajčat, pyré z dýně, uskladnit si podzimní kořenovou zeleninu a nebo si nakládat vlastní kysané zelí či si připravit nebo koupit pickles, kvašenou zeleninu.

Související příspěvky: