Kde jsou největší města Evropy?

Obsah

Kde jsou největší města Evropy?

Kde jsou největší města Evropy?

Hlavní města Evropy s největší rozlohou 1 Moskva ( Rusko) – 2 511 km² 2 Londýn ( Velká Británie) – 1 572 km² 3 Řím ( Itálie) – 1 285 km²

Co jsou hlavní světové typy ropy?

Hlavní světové typy jsou: 1 směsná ropa Brent, zahrnující 15 druhů ropy z nalezišť v Severním moři. ... 2 West Texas Intermediate (WTI), za jejíž cenu se prodává severoamerická ropa. 3 Dubai, za jejíž cenu se prodává blízkovýchodní ropa určená pro asijsko-pacifickou oblast. 4 Tapis (z Malajsie ), za jejíž cenu se prodává lehká ropa z Dálného východu. 5 Minas (z Indonésie ), za jejíž cenu se prodává těžká ropa z Dálného východu.

Kdo je největším vodním stavem v Evropě?

Dalšími velkými řekami jsou Don, Dněpr, Dunaj, Pád, Rhôna, Ebro, Seina, Temže, Rýn, Labe, Odra a Visla . Maxima vodních stavů jsou ve východní Evropě na jaře a počátkem léta, ve střední a severní Evropě na jaře, v západní a jižní Evropě v zimě a ve velehorách v létě. Většina evropských jezer je ledovcového původu.

Kde je nejstarší část Evropy?

Nejstarší část Evropy je východoevropská nížinná Fennosarmatia s Východoevropskou rovinou. Zde leží i nejnižší místo Evropy v proláklině Kaspické nížiny (−28 m). Na východě je Východoevropská rovina lemována protáhlým pohořím Ural (1894 m) o délce 2500 km. Skandinávské pohoří (2469 m) je kaledonského stáří.

Související příspěvky: