Jaká byla nejstarší československá vlajka?

Obsah

Jaká byla nejstarší československá vlajka?

Jaká byla nejstarší československá vlajka?

Stejnou podobu měla úplně nejstarší československá vlajka, poprvé vztyčená 18. října 1918 na domě, kde bydlel T. G. Masaryk, budoucí československý prezident. Problém však spočíval v tom, že stejnou vlajku (bíločervenou) mělo i sousední Polsko.

Co je státní vlajka?

Státní vlajka Vlajka je jedním z obecně nejznámějších státních symbolů. Má tři barvy: bílou, červenou, modrou. Díky modrému klínu má neobvyklou podobu a je tak v Evropě ojedinělá. Vyvěšuje se při státních svátcích a výjimečných událostech.

Jak je pověšena státní vlajka?

Státní vlajka musí mít vždy pověšena tak, aby při pohledu na vlajku byl červený pruh dole anebo – v případě praporu pověšeného svisle – vpravo. Podobu vlajky, stejně jako pravidla jejího užívání, stanoví zákon. Mimo jiné se v něm říká, že je zakázáno umísťovat do vlajky obrázky či různé symboly.

Co je nizozemská vlajka?

Nizozemská vlajka, jinak známá také jako "Princova vlajka", je tvořena pouze červeno-bílo-modrou trikolórou. Zmínky o vlajce prince Viléma Oranžského se objevují již v roce 1572, kdy Vilém velel odporu proti španělské nadvládě. Původně však jeho vlajka byla oranžovo-bílo-modrá. Z důvodu lepší viditelnosti na moři pak byla oranžová nahrazena ...

Související příspěvky: