Jak dlouho urazí mořská želva?

Obsah

Jak dlouho urazí mořská želva?

Jak dlouho urazí mořská želva?

Želva je symbol pomalého zvířete, to však platí jen pro suchozemské druhy. Urazí průměrně 200- 500 m za hodinu. Naproti tomu mořské želvy jsou hbité-plavou rychlostí až 35 km/h. I když nemají želvy zuby, dokáží ukousnout ostrámi okraji "zobáku" i tvrdou potravu.

Kdy urazí mořskou želvu?

Želva je symbol pomalého zvířete, to však platí jen pro suchozemské druhy. Urazí průměrně 200-500 m za hodinu. Naproti tomu mořské želvy jsou hbité-plavou rychlostí až 35 km/h. I když nemají želvy zuby, dokáží ukousnout ostrámi okraji "zobáku" i tvrdou potravu.

Co je mořská želva kriticky ohrožena?

je kriticky ohrožená mořská želva, kterou řadíme spolu s dalšími pěti druhy dočeledi karetovitých (Cheloniidae ). Je to jediný zástupce svého rodu a druh, který má celosvětovou distribuci a u kterého rozeznáváme dva poddruhy .

Kdo je nejstarší želva na světě?

Nejstarší želva na světě je Johnatan. Jmenuje se Jonathan a je to nejstarší známé žijící suchozemské zvíře na světě. Je mu úžasných 184 let, druhem je želva obrovská (Aldabrachelys gigantea hololissa) a jeho domovem je ostrov Svatá Helena v jižním Atlantitku.

Související příspěvky: