Kde se nachází nejvíce nasycených tuků?

Obsah

Kde se nachází nejvíce nasycených tuků?

Kde se nachází nejvíce nasycených tuků?

Největší množství nasycených tuků se nachází v mase (zejména v červeném mase, jako je hovězí, vepřové nebo jehněčí), masných výrobcích, kůži drůbeže a také v řadě průmyslově vyráběných potravin, jako jsou různé sušenky, cukrovinky, brambůrky.

Co jsou tuky?

Tuky patří mezi živiny, které jsou nezbytné pro správné fungování lidského těla. Bez tuků nemůžeme žít. Nejenže nám dodávají energii, ale zajišťují také správnou funkci ostatních živin. Tuky se skládají z celé řady různých molekul a obvykle jsou rozpustné v organických rozpouštědlech a nerozpustné ve vodě.

Jaké Tuky jsou "nezdravé"?

Jaké tuky jsou ty "nezdravé"? 1 Trans tuky. Podle studií jsou tyto tuky považovány za nezdravé. Určité množství najdete v masu, ale mnohem častěji a ve... 2 Nasycené tuky. Vyskytují se přirozeně např. v tučných částech vepřového, hovězího masa, v kůži drůbeže, ve smetaně,... 3 Polynenasycené tuky. Tyto tuky jsou považovány za ty dobré a jejich konzumace je zmiňována v... More ...

Co jsou nasycené tuky?

Existuje několik různých druhů tuků, které si podrobněji popíšeme níže: Nasycené tuky jsou látky, které se při pokojové teplotě vyskytují v pevném skupenství a jsou takzvaně nasycené, což znamená, že mezi atomy uhlíku, které obsahují nejsou řádné dvojné vazby a všechny atomy uhlíku jsou obsazeny vodíkem.

Související příspěvky: