Kdy byste měli pěstovat zeleninu na zahradě?

Obsah

Kdy byste měli pěstovat zeleninu na zahradě?

Kdy byste měli pěstovat zeleninu na zahradě?

„Pokud je váš balkon situován na jižní stranu a v létě je tam výheň, že byste si tam doslova usmažili vajíčka, pak bych doporučoval věnovat se spíše pěstování suchomilných rostlin, jako jsou například kaktusy. Se zeleninou byste zde moc nepochodili,“ říká zahradník David Brom.

Jak pěstovat zeleninu?

Nejdřív vyzkoušíme pěstování nějakého jednoduchého druhu. Podle velikosti rostlin v dospělosti vybereme konkrétní rozměry nádob, nesmíme podcenit ani hloubku. Umístíme je na správnou světovou stranu, většina zeleniny potřebuje hojnost světla a slunce, neméně důležité jsou teplotní nároky.

Proč pěstovat zeleninu na zahradě?

Každý už někdy okusil, že rajče nebo salát z vlastní zahrádky chutná prostě jinak než ten koupený v obchodě. Bohužel mnoho lidí nemá možnost pěstovat si vlastní zeleninu na zahradě, ale každý má balkon, nebo aspoň parapet – a i trocha místa stačí. Pěstování zeleniny je limitováno jediným kritériem, a to je dostatek světla.

Jak pěstovat zeleninu pohromadě?

Další nezbytností k úspěšnému pěstování zeleniny je výběr vhodné nádoby na pěstování. Ideální je velký truhlík, do kterého se vejde minimálně 70 l zeminy. Takový rozměr zajistí dostatek prostoru pro kořeny a zároveň se nepřehřívá. Lze zde pak pěstovat i několik druhů zeleniny pohromadě.

Související příspěvky: