Jaké jsou rozšířené typy zásuvek?

Obsah

Jaké jsou rozšířené typy zásuvek?

Jaké jsou rozšířené typy zásuvek?

Málo rozšířené typy zásuvek v Evropě jsou: 1 švýcarská - norma SEV 1011 definuje několik typů zásuvek a vidlic, kde typy 1x jsou určené pro pro odběry do 10A, typy... 2 dánská - podobná francouzskému typu, ale na rozdíl od něj je zemnící kolík na vidlici (zásuvka má zemnící zdířku). 3 italská - zásuvky a vidice, definované CEI 23-50, mají tři kolíky v řadě přičemž se dají... More ...

Jak zjistit maximální zátěž zásuvky 230V?

Jak zjistím maximální zátěž 1f zásuvky? Když máte třeba kuchyni, lze mít v jednom jištěném zásuvkovém okruhu zapojenou indukční desku (cca3,5kw) spolu s mikrovlnou troubou (cca1kW), když vím, že zásuvka je 230V/16A => cca 3,5kW? Re: Jak zjistit maximální zátěž zásuvky 230V?

Jaké jsou zásuvky od dovozců šmejdů?

Kromě "vyjímek od dovozců šmejdů" jsou zásuvky dimenzované na proud 16A, je to v souladu s doporučením ČSN 33 2130, ed.2, aby standardní zásuvkový okruh byl jištěn jističem 16A a proveden kabelem s vodiči Cu o průřezu 2,5mm 2, takže pro domovní nebo bytové rozvody není třeba něco složitě počítat.

Jaký je průřez zásuvkového obvodu?

Pro uložení kabelu v trubce nebo liště (na povrchu) je pro měď doporučen průřez 2,5 mm2. Průřez a jištění. Vedení zásuvkových obvodů musí být dimenzováno alespoň na jmenovitý proud, na který je obvod jištěn. Jistit se musí zásuvkový obvod pojistkou nebo jističem odpovídajícím nejvýše jmenovitému proudu zásuvky.

Související příspěvky: