Jaký je počet jazyků na území Afriky?

Obsah

Jaký je počet jazyků na území Afriky?

Jaký je počet jazyků na území Afriky?

Nejpřesnější odhady hovoří o přibližně tisíci jazyků na území Afriky. Hlavní rodiny jazyků jsou čtyři: * Afroasijské jazyky jsou rodinou asi 240 jazyků, kterými mluví asi 285 milionů lidí žijících na území severní Afriky, západní Afriky, Sahelu a jihozápadní Asie.

Kdo je největší kontinent Afrikou?

Afrika (anglicky Africa, francouzsky Afrique, portugalsky África, arabsky أفريقيا ‎‎ (Afrīqiyā), amharsky አፍሪቃ (Äfəriqa), svahilsky Afrika) je třetí největší kontinent po Asii a Americe s celkovou rozlohou přes 30,3 mil. km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi a včetně ostrovů pokrývá 6 % celkové rozlohy Země.

Jaký je obrys afrického kontinentu?

Africký kontinent má atypicky pravidelný obrys a oproti dalším kontinentům má rovněž malý počet ostrovů (největším je Madagaskar), a také nízký počet poloostrovů (největším je Somálský poloostrov). Břehy kontinentu omývá Atlantský a Indický oceán.

Jaké je národní složení afrického kontinentu?

Národnostní a jazykové složení Afriky je velmi pestré a více než slova pomůže přiložená mapa. Dnes podle odhadu OSN žije v Africe přes 1 miliardu obyvatel, což jí řadí na 2. místo za Asii. Počet obyvatel afrického kontinentu nadále dynamicky roste – přirozený přírůstek obyvatelstva 3% ročně.

Související příspěvky: