What jsou přípony podle oxidačního čísla?

Obsah

What jsou přípony podle oxidačního čísla?

What jsou přípony podle oxidačního čísla?

Přípony podle oxidačního čísla [ editovat | editovat zdroj] oxidační číslo přípona přídavného jména přípona podstatného jména příklad +I -ný -nan chlorid sodný, chlornan sodný +II -natý -natan sulfid olovnatý, tetrafluoroberyllnatan +III -itý -itan oxid hlinitý, kyselina boritá, dusitan s ... +IV -ičitý -ičitan kyselina křemičitá, oxid dusičitý, uhlič ... 6 more rows ...

Co je oxidační číslo?

Oxidační číslo (nebo také mocenství, oxidační stav či stupeň) definuje součet pozitivních a negativních nábojů v atomu. Nepřímo udává počet přijatých, nebo odevzdaných elektronů. Smysl má toto číslo jen v případě, že se atom účastní iontové polární vazby [zdroj?].

Jaké jsou chemické vlastnosti chloru?

Chlor 1 Chemické vlastnosti chloru. Chemický prvek chlor je žlutozelený plyn charakteristického zápachu. Stejně jako ostatní halogeny, je i chlor mimořádně chemicky reaktivní prvek. 2 Kyslíkaté sloučeniny chloru. Mezi kyslíkaté sloučeniny chloru patří nestálé, prudce explozivní oxidy Cl2O, ClO2, Cl2O6 a Cl2O7. ... 3 Výskyt chloru v přírodě. V přírodě se volný chlor nevyskytuje, ve velkém množství se chlor nachází zejména v chloridech alkalických kovů.

Co je chlor, chemický prvek?

Chlor, chemický prvek Cl. Popis a chemické vlastnosti. Kyslíkaté sloučeniny chloru, chlorové vápno. Výskyt v přírodě, průmyslová výroba chloru, laboratorní příprava a praktické využití.

Související příspěvky: