Jak se mateřská počítá?

Obsah

Jak se mateřská počítá?

Jak se mateřská počítá?

Jak se mateřská počítá? Kolik přesně na mateřské dostanete, závisí na předchozích výdělcích . Při výpočtu peněžité pomoci v mateřství vycházejí úředníci z takzvaného denního vyměřovacího základu: průměru hrubých příjmů za posledních dvanáct měsíců rozpočtených na den (hrubý měsíční příjem ...

Kdy může otec nastoupit na mateřskou dovolenou?

Otec nebo manžel může mateřskou dovolenou nastoupit nejdříve od 7. týdne po narození dítěte. Otec tedy může čerpat mateřskou dovolenou maximálně po dobu 14 týdnů (minimálně 7 dnů). Aby mohl otec na mateřskou nastoupit, musí se matka písemně vzdát nároku na její čerpání.

Jaké jsou pravidla přivýdělku na mateřské?

Mateřská a přivýdělek. Pravidla přivýdělku na mateřské jsou následující: zaměstnání, na jehož základě vám vznikl nárok na peněžitou pomoc v mateřství, dál vykonávat nesmíte. To ale neznamená, že nemůžete pracovat vůbec. Pouze nesmí jít o smlouvu, ze které za vás zaměstnavatel odváděl nemocenské pojištění.

Co je mateřská dovolená?

1. Co je to mateřská dovolená a kdy se na ni nastupuje? Délka mateřské dovolené . Mateřská dovolená souvisí s porodem a péčí o narozené dítě. Délka mateřské dovolené je 28 týdnů. Narodily-li se dvě a více dětí, trvá 37 týdnů. Na mateřskou dovolenou nastupuje těhotná žena 6 – 8 týdnů před termínem porodu.

Související příspěvky: