Co jsou slovní úlohy o pohybu?

Obsah

Co jsou slovní úlohy o pohybu?

Co jsou slovní úlohy o pohybu?

Slovní úlohy o pohybu. Ve slovních úlohách o pohybu lze rozlišit dva základní typy příkladů: I) Na střetnutí. (objekty se pohybují proti sobě) II) Na dohánění (rychlejší objekt dohání pomalejší objekt) Slovní úlohy o pohybu. Celková vzdálenost. I)Úlohy na střetnutí.

Co je pohyb?

Co je pohyb? Pohyb je typický pro živočichy – mají k tomu uzpůsobeny různé části těla. Pohybují se ale i rostliny, mraky, molekuly vody v řece. Lidé zkostruvali stroje, které se pohybují po souši, ve vodě, ve vzduchu, ale i v meziplanetárním prostoru. Co je pohyb?

Jaká je významová specifikace děje předponou?

Významová specifikace děje předponou se netýká místa děje, nýbrž pouze děje (pohybu) samého, tedy jeho směřování (orientace), vyjádřeného předložkovým pádem dynamickým. Předpona a předložka zde „spolupracují“ při vyjadřování prostorové orientace děje, jsou to prostorové vymezovatele.

Kdo je předpona nebo předložka?

Všichni autoři zabývající se předponami nebo předložkami (ať už z hlediska jejich historického vývoje, nebo synchronně) bez výjimky uznávají jako základní, prvotní význam těchto jazykových prvků význam místní, nebo přesněji řečeno prostorový.[7]

Související příspěvky: