Jak zvýšit vytrvalost?

Obsah

Jak zvýšit vytrvalost?

Jak zvýšit vytrvalost?

Stimulace vytrvalosti je významnou součástí kondičních tréninkových programů. Trénink musí respektovat rozmanitost druhů vytrvalosti a v dlouhodobé koncepci rozvoje využívat široké škály forem, metod a prostředků.

Jaké jsou druhy vytrvalosti?

Druhy vytrvalosti Dělící kritérium Druh vytrvalostní schopnosti Způsob energetického krytí aerobní – anaerobní Doba trvání pohybové činnosti rychlostní – krátkodobá – střednědobá – ... Charakter pohybové činnosti cyklická (lokomoční) – acyklická Zapojení svalstva celková (globální) – lokální 1 more rows ...

Jak je vytrvalost definována?

Vytrvalost lze definovat jako schopnost udržet požadovanou intenzitu pohybové činnosti delší dobu bez snížení její efektivity. Rozdílný charakter vytrvalostních výkonů je teoretickým základem pro členění komplexu vytrvalostních schopností z různých hledisek. Podle cílů rozvoje vytrvalosti lze vytrvalost rozdělit na základní (obecnou) a speciální.

Jaká je doba vytrvalosti vo 2max?

Ukazatelem je doba činnosti příslušné intenzity vyjádřené v procentech VO 2max. Rozvoj vytrvalosti je tedy zaměřen na vysokou utilizaci VO 2max.

Související příspěvky: