Jaké jsou teploty inkubace?

Obsah

Jaké jsou teploty inkubace?

Jaké jsou teploty inkubace?

Teploty inkubace a závislost na délce líhnutí a ovlivnitelnost pohlaví dle teplot inkubace. Tabulku a text k tabulkám jsem převzal z odborného článku a jde dlouhodobou studii v Holandsku a výsledky, se dá říci, jsou přesné.

Jaká byla délka inkubace vajíček?

Samice snášely vajíčka od května do července, nejčastěji mezi 10 a 12 hodinou. Všechna vajíčka byla nejpozději do třech hodin od nakladení zvážena, označena tužkou a přemístěna do inkubátoru. Délka inkubace byla sledována při konstantní teplotě.

Jak byla inkubace sledována?

Délka inkubace byla sledována při konstantní teplotě. Za tímto účelem byly používány tři rozdílné typy inkubátorů, všechny měly regulovanou teplotu s přesností na 0,2 °C. Vertikální a horizontální nerovnoměrnosti v rozložení teploty byly minimalizovány pečlivým rozmístěním topných kabelů.

Jaká byla teplota inkubátoru?

Všechna vajíčka byla nejpozději do třech hodin od nakladení zvážena, označena tužkou a přemístěna do inkubátoru. Délka inkubace byla sledována při konstantní teplotě. Za tímto účelem byly používány tři rozdílné typy inkubátorů, všechny měly regulovanou teplotu s přesností na 0,2 °C.

Související příspěvky: