Jaké jsou roční zásobníky pitné vody?

Obsah

Jaké jsou roční zásobníky pitné vody?

Jaké jsou roční zásobníky pitné vody?

Pro výpočet optimální kapacity zásobníku potřebujeme znát roční spotřebu užitkové vody, tedy těch 55% spotřeby pitné vody, které lze nahradit vodou dešťovou. Dále pak výše zmíněné množství vody získané z dešťových srážek. Je potřeba zakalkulovat i případná delší suchá období a počítat s rezervou.

Jaký je systém na zachycení dešťové vody?

Každý systém na zachycení dešťové vody se skládá z několika částí. Při zachytávání dešťové vody hraje klíčovou roli velikost střechy vašeho domu a typ použité krytiny. Půdorys střechy vychází z půdorysu domu a připočítáváme k němu rovněž ty části střechy, které dům přesahují.

Co je řídící jednotka dešťové vody?

Řídicí jednotka je ústředním mozkem systému využití dešťové vody. Celý systém je řízen a spravován mikroprocesorem, který zajišťuje stálou provozní bezpečnost.

Jaký je odběr vody z vrstvy čisté užitkové vody?

Odběr vody z vrstvy čisté užitkové vody je zaručen plovoucím odběrem. Pro výpočet optimální kapacity zásobníku potřebujeme znát roční spotřebu užitkové vody, tedy těch 55% spotřeby pitné vody, které lze nahradit vodou dešťovou. Dále pak výše zmíněné množství vody získané z dešťových srážek.

Související příspěvky: