Co se týká držení těla chodidel?

Obsah

Co se týká držení těla chodidel?

Co se týká držení těla chodidel?

Správné držení těla se týká postavení chodidel, kotníků, kolenou, kyčlí, páteře, lopatek, ramenou a temena hlavy. Ač se to nemusí zdát, od chodidel vše začíná – tvoří se tu otlaky a nerovnosti nebo se propadá nožní klenba, pokud špatně našlapujeme.

Co je správné držení těla?

Všechny části a svaly tedy musíme mít pod kontrolou, dbát na jejich spolupráci, aby tělo našlo svou celistvou harmonii. Jak ale vlastně správný postoj vypadá? Správné držení těla se týká postavení chodidel, kotníků, kolenou, kyčlí, páteře, lopatek, ramenou a temena hlavy.

Proč je špatné držení těla na světě?

Tyto svaly jsme totiž pomalu přestali používat, následkem čehož ochabují, v bederní části se páteř začíná prohýbat dopředu a bederní vzpřimovače páteře se neprotahují, což způsobuje oslabení mezilopatkového svalstva. A špatné držení těla je na světě – vpředu stočená ramena, vyhrbení hrudní části páteře dozadu a vysunutí krční páteře!

Jaké jsou poruchy držení těla?

Jaké poruchy způsobuje špatné držení těla? 1 Zvýšená hrudní kyfóza – kulatá záda a vyklenutí hrudní páteře – typické pro sedavé zaměstnání 2 Zvýšená bederní lordóza – prohnutí v oblasti bederní páteře v důsledku ochablých břišních svalů a zkrácených a tuhých... 3 Plochá záda – zploštění zkřivení páteře (vychýlení z dvouesovitého zakřivení páteře) More ...

Související příspěvky: