Jak se sjednává pojištění osob?

Obsah

Jak se sjednává pojištění osob?

Jak se sjednává pojištění osob?

Pojištění majetku a osob se sjednává za účelem náhrady škody při nečekaných událostech. U pojištění osob se jedná většinou o zdravotní újmu v důsledku nemoci či úrazu. Z důvodu nemoci nebo úrazu nám totiž radikálně klesnou příjmy a stoupnou výdaje. V případě úmrtí přijde rodina o celý náš příjem.

Co je životní pojištění?

2 Pojištění osob 1 Životní pojištění. Zahrnuje finanční krytí při hospitalizaci, úrazu, vážném onemocnění či dokonce při smrti. 2 Úrazové pojištění. Takové pojištění Vás sice zajistí i v případě, že vzniknou trvalé následky, invalidita nebo smrt. 3 Cestovní pojištění. Na cestovní pojištění myslete vždy, když jedete do zahraničí, i kdyby to bylo jen na dva dny. More ...

Co je závazek pojištění?

Pojištění je závazek pojistitele, potvrzený pojistnou smlouvou (pojistkou) pojistitele (zpravidla pojišťovny) s pojistníkem, který sjednává pojištění ve prospěch pojištěného (pojištěnce), vůči pojištěnci tlumit dopad (škodu) z určené negativní „ škodní události “.

Co je agregovaná pojistná částka pro požár?

Je to odborný termín, který představuje agregovanou pojistnou částku pro pojistné nebezpečí „požár“ sjednanou v pojistné smlouvě pro soubor pojištěných objektů. Požární komplex je jedním ze základních pojmů, které používá pověřený pracovník k ohodnocení rizika požáru u jednotlivých předmětů, které mají být pojištěny.

Související příspěvky: