Kdo je severoamerický Indián?

Obsah

Kdo je severoamerický Indián?

Kdo je severoamerický Indián?

A v rozšířené shodě nabízíme následující výpis, který zohledňuje každé jedno slovo zvlášť ze spojení severoamerický indián. Proto mohou být výsledky tématicky z jiných okruhů. Možné alternativní odkazy: severoam. hlodavec, severoam. indian, severoam. indiáni, severoam. jehličnan, severoam. jezero, severoam. stát, severoam.federace.

Kdo jsou indiáni?

Plurálový tvar Indiáni označuje proto v etnologii soubor rozličných, vzdáleně příbuzných obyvatelstev, jimiž byla Severní, Střední a Jižní Amerika původně osídlena, a podobá se tak svým rozsahem názvům černoši a běloši.

Jaké jsou sny pro indiány?

Pro Indiány jsou sny velice důležité, protože je považují za vzkazy duchů a značně ovlivňují jejich život. Lapač by měl mít tu vlastnost, že zlé noční můry zachytí v pavučince a první ranní paprsek je spálí, zatímco ty dobré nechá sklounout po peříčku dolů, do duše spáče.

Proč jsou indiáni známí?

Indiáni jsou dostatečně populární a známí, takže asi každý ví, že měli šamany, váčky s "medicínou", a že uctívali Manitúa. No, tohle je sice trochu zkreslený obrázek, ale není zase tak daleko od pravdy.... Článek je tentokrát dlouhý, abych napsala něco o všech těch rozmanitých kmenech a kulturách.

Související příspěvky: