Co je sirup z agáve zdravý?

Obsah

Co je sirup z agáve zdravý?

Co je sirup z agáve zdravý?

Sirup z agáve není vůbec zdravý. Sirup se získává tak, že agáve se nakrájí, extrahuje se cukrová šťáva, dále se teplem a enzymaticky upravuje. Tímto procesem se ničí prospěšné látky a přeměňují se na škodlivou fruktózu. V konečném důsledku vlastně dostáváte zcela znehodnocený a škodlivý produkt.

Jaké jsou účinky agáve?

Škodlivé účinky agáve (a stejně tak i jakýchkoli jiných cukrů a sladidel) ve skutečnosti nesouvisí s glykemickým indexem, ale právě s vysokým obsahem fruktózy. A jak víme agávový nektar (sirup) obsahuje velké množství fruktózy.

Kde se používala agáve pro výrobu tequily?

Ovšem agáve se nejčastěji používala jako surovina pro výrobu alkoholického nápoje, který známe pod názvem Tequila. Ten se vyrábí kvašením cukrů obsažených v agávové míze (nektaru). Dnes se agáve nejčastěji komerčně využívá právě jako surovina pro výrobu Tequily a Mexiko patří mezi její největší vývozce.

Co obsahuje agávový nektar?

A jak víme agávový nektar (sirup) obsahuje velké množství fruktózy. Shrnutí: Agávový nektar obsahuje málo glukózy, a tak nezpůsobuje prudké zvýšení hladiny glukózy a inzulínu v krvi. Díky tomu má toto sladidlo nízký glykemický index.

Související příspěvky: