Proč je želva zelená nenáročná?

Obsah

Proč je želva zelená nenáročná?

Proč je želva zelená nenáročná?

Želva zelenavá je nenáročným plazem, který není náchylný k nemocem a nevyžaduje tak přílišnou péči. Další nespornou výhodou je fakt, že se želva zelená hodí do menších bytů, neboť v dospělosti dorůstá maximální délky 20-22 cm a váží 1 – 2,5 kg. Charakteristický je její vzhled. Poznáte ji podle žluto-hnědého nebo černého zbarvení klenutého krunýře.

Co je želva zelená?

Želva zelenavá, latinsky Testudo hermanni, je ideální želvou pro začínající chovatele. Její pořizovací cena se vejde do dvou tisíc korun a díky její velikosti i cena terária je pro začátečníky dostupná. Želva zelenavá je nenáročným plazem, který není náchylný k nemocem a nevyžaduje tak přílišnou péči.

Jaké jsou vlastnosti želvy zelené?

Nejlépe se želvy zelené mají u chovatelů, kteří jsou pro své plazy ochotni vyhradit kousek své zahrady a želvám tak vytvořit přirozené podmínky. Želva zelená se skvěle přizpůsobí venkovním teplotám a to i tehdy, kdy na rysce teploměru vidíme hodnotu 0 stupňů Celsia.

Co se týče želvy zelenavé?

Stále však jde o stejný druh Testudo hermanni - želva zelenavá. Samci jsou přibližně o 1/3 menší než samice a mají při pohledu zhora krunýř vzadu výrazně širší než přední část. Naopak samice mají tvar pravidelnější a působí více symetricky.

Související příspěvky: