Proč je vysoký nitrooční tlak bezpečný?

Obsah

Proč je vysoký nitrooční tlak bezpečný?

Proč je vysoký nitrooční tlak bezpečný?

Vysoký nitrooční tlak (oční hypertenze) Vysoký oční tlak je stav, při němž je naměřen vyšší tlak uvnitř oka, než jaký je pokládán za bezpečný. Faktem ale je, že tento pojem je relevantní, protože každý z nás má jinou bezpečnou výši tohoto tlaku.

Jaký je tlak působící v kapalinách?

Hydrostatický tlak je tlak, který vzniká v kapalině její tíhou. Obdoba hydrostatického tlaku působícího v kapalinách se vyskytuje také v plynech, kde se označuje jako aerostatický tlak a pro tlak v atmosféře jako atmosférický tlak. Tlak působící v taveninách kovů se označuje jako metalostatický tlak.

Co je hydrostatický tlak v kapalině?

Hydrostatický tlak působí v kapalině, která je v dané souřadné soustavě v klidu a působí na ni nenulový součet gravitační a setrvačné síly (v nejběžnějším případě je to nenulové tíhové pole). Tlak v kapalině způsobený jinou vnější silou nebo pohybem kapaliny není hydrostatický tlak.

Co je atmosférický tlak?

Atmosférický tlak 1 Měření tlaku vzduchu. První zdařilý experiment, který prokázal existenci tlaku vzduchu, navrhl italský fyzik Evangelista... 2 Nastavení tlakoměru - změna tlaku vzduchu s nadmořskou výškou. Tíha vzduchového sloupce sahající od hladiny, kde se tlak... 3 Extrémy tlaku vzduchu. Všechny hodnoty níže jsou redukovány na hladinu moře. Teplota vzduchu Vlhkost... More ...

Související příspěvky: