Kdo je nejjižnějším městem Egypta?

Obsah

Kdo je nejjižnějším městem Egypta?

Kdo je nejjižnějším městem Egypta?

Asuán je nejjižnějším městem Egypta, které nabídne svým návštěvníkům idylku bílých písečných dun a protékajícího Nilu. V minulosti bylo významným obchodním uzlem pro obchod se slonovinou, ebenovým dřevem, kořením či zlatem.

Kdo byl starověký Egypt?

Starověký Egypt byl jednou z významných a současně nejstarších starověkých civilizací ve Středomoří a na Předním východě. Jejím centrem byla oblast severo východní Afriky na území dnešního Egypta, kde se soustředila podél dolního toku řeky Nilu až k prvnímu kataraktu tvořícímu přirozenou jižní hranici.

Kde jezdí turisté do egyptského zálivu?

V poslední době jezdí turisté do Egypta i za klasickými pobyty u moře. Pokud se rozmýšlíte, kam směřovat svoji dovolenou, vydejte se do letoviska Hurghada nebo Sharm El Sheikh. Pro náročnější turisty je tady luxusní letovisko El Gouna, oblíbené je i letovisko Sahan u východního pobřeží Akabského zálivu.

Kdo je Egyptská arabská republika?

Egypt, oficiálně Egyptská arabská republika (EAR) (جُمهورِيّةُ مِصرَ العَرَبيّةِ) (ve staré češtině Ejipt) je arabská republika v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu. Na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem, na severovýchodě s Izraelem.

Související příspěvky: