Jaké jsou nejlepší animované filmy?

Obsah

Jaké jsou nejlepší animované filmy?

Jaké jsou nejlepší animované filmy?

Dostat do kina dospělé a děti současně umí studia jako Dreamworks, Pixar, nebo 20th Century Fox na výbornou. Zkusili jsme vybrat nejznámější a podle nás i nejlepší animované filmy, které stojí za to vidět i několik let od premiéry.

Kdo je nejinfantilnější animovaný film všech dob?

Bambi je asi nejinfantilnější animovaný film všech dob, ale příběh malého srnečka a jeho kamaráda zajíčka Dupíka dojímá každou generaci malých diváků a ti svůj krásný zážitek budou pamatovat za nějakých třicet let let jej znovu pustí svým dětem. Co více dodat k jednomu z nejúspěšnějších filmů čtyřicátých let...

Kdo je nejslavnější animovaný hit?

Naším původním záměrem bylo sestavit klasický žebříček popularity s tolik oblíbeným číslováním a říci, že vám nabízíme Top 10 nejslavnějších animovaných hitů. Ukázalo se však, že na prvním místě by skončilo hned deset i více animáků. Jak z toho ven? Připravili jsme tedy přehlídku desítky kreslených filmů, které musíte vidět i jako dospělí diváci.

Kdo byl Posledním animovaným filmem, který slavil Světový úspěch?

Chtělo by se říci, že Lví král je posledním klasicky vyrobeným animovaným filmem, který slavil tak velký celosvětový úspěch. Není to samozřejmě pravda, ale masová populace to tak nějak vnímat může. Lví král ještě dnes oslní parádním příběhem, úžasnou hudbou Hanse Zimmera a velkými hity Eltona Johna.

Související příspěvky: