Který je americký stát?

Obsah

Který je americký stát?

Který je americký stát?

Washington (anglická výslovnost [ˈwɒʃɪŋtən] IPA, oficiálně State of Washington) je stát nacházející se na západním pobřeží Spojených států amerických, v oblasti pacifických států v západním regionu USA.

Kdo je nejbohatší stát USA?

A na závěr odpovědi na tipovací otázky: 1 největší stát USA (dle velikosti) - Aljaška, 2 nejmenší stát USA (dle velikosti) - Rhode Island, 3 nejlidnatější stát USA - Kalifornie (39 milionů obyvatel), 4 nejméně zalidněný stát USA - Wyoming (586 tisíc obyvatel), 5 nejbohatší stát USA - Aljaška, 6 nejchudší stát USA - Mississippi.

Kde se nachází Spojené státy americké?

Amerika má celkem 50 států a federální District of Columbia s Washingtonem D. C. Většina států se nachází na pevnině. Havaj je nejvzdálenějším a jediným ostrovním státem USA. Spojené státy americké dělíme na 4 hlavní regiony: Northeast (severovýchod), Midwest (středozápad), South (jih) a West (západ).

Kolik států má americký stát?

Kolik států má USA? Jaká jsou jejich hlavní města? A tipnete si správně, který z amerických států je NEJmenší, NEJbohatší nebo NEJlidnatější? Amerika má celkem 50 států a federální District of Columbia s Washingtonem D. C. Většina států se nachází na pevnině.

Související příspěvky: