Kdo je muž a ženská role v české rodině?

Obsah

Kdo je muž a ženská role v české rodině?

Kdo je muž a ženská role v české rodině?

Mužská a ženská role v české rodině UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Pedagogická fakulta Ústav speciálněpedagogických studií KATEINA COUFALOVÁ III. roník – kombinované studium Obor: Speciální pedagogika předškolního věku MUŽSKÁ A ŽENSKÁ ROLE V ESKÉ RODIN Bakalářská práce Vedoucí práce : PhDr. Irena Plevová, PhD. OLOMOUC 2010

Co se děje v rodině?

„Institut rodiny nepochybně doznává v posledních desetiletích řady změn, a to nejen ve vyspělých západních zemích, ale i u nás. Transformaními procesy se postupně mění ekonomická funkce rodiny, mění se také role muţe i ţeny, rodiny se musí adaptovat na nové diferenciace spolenosti právě na úrovni domácností.

Proč vznikla rodina?

Rodina odedávna a především existuje proto, aby lidé mohli náleţitě peovat o své děti. Kromě toho, ţe je rodina biologicky významná pro udrţení lidstva, je také základní jednotkou kaţdé lidské spolenosti. „Institut rodiny nepochybně doznává v posledních desetiletích řady změn, a to nejen ve vyspělých západních zemích, ale i u nás.

Jaká je struktura rodinného života?

Organizace rodinného života je jakýmsi psychologickým a sociologickým modelem dané kultury a vztahy mezi manžely, mezi rodiči a dětmi i mezi sourozenci navzájem do značné míry vyjadřují zvláštnosti dané třídy, kultury, doby, tradice a rasy. Člověk je nejen tvorem přírodním, iologickým, ale především společenským.

Související příspěvky: