Jak odstranit bakterie v čističce odpadních vod?

Obsah

Jak odstranit bakterie v čističce odpadních vod?

Jak odstranit bakterie v čističce odpadních vod?

V čističce odpadních vod jsou živé mikroorganismy, které špatně snášejí chemické a jiné agresivní látky. Pokud nebudete dodržovat doporučení od výrobce ČOV, může se stát, že bakterie uhynou a čistička poté bude nefunkční. Z tohoto důvodu doporučujeme také pravidelně kontrolovat množství aktivního kalu v ČOV, ve kterém bakterie žijí.

Proč jsou bakterie klíčové pro čištění odpadní vody?

Bakterie jsou pro celý proces čištění odpadní vody klíčové. Rozkládají veškerou organickou hmotu, kterou do čističky vpustíme. V první fázi čištění dochází k odstranění hrubých nečistot, bakterie do ČOV přichází na řadu ve druhé, aerobní, fázi čištění. Při ní dochází k oddělení kalu a čisté vody ...

Proč je čistička odpadních vod vhodná do domácnosti?

Čistička odpadních vod není vhodná do domácnosti s drtičem odpadků. Do ČOV se nesmí dostat biologicky nerozložitelný materiál (plasty, kosti, gumy apod.). Pokud se tak stane, vyberte tento materiál neprodleně z nádrže. V žádném případě do odpadu nevypouštějte ředidla, barvy, laky a další jedy.

Jak nastartovat čističku v ČOV?

S ČOV získáte i uvedení do provozu a aktivaci kalu startovacím balíčkem bakterií zdarma. Nastartování lze také provést aktivním kalem z jiné zaběhlé domovní čističky. Nadměrné vypouštění tuků a olejů do čističky vyžaduje instalaci lapáku tuku. Toto omezení se týká spíše jídelen a restaurací, kde je produkce tuků vysoká.

Související příspěvky: