Jak připravit brokolici?

Obsah

Jak připravit brokolici?

Jak připravit brokolici?

Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Do hrnce dáme olej, přidáme česnek a mírně orestujeme, pak přidáme rýži, kterou také lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme dokud rýže nezměkne. Přidáme brokolici, osolíme, opepříme, posypeme sýrem a podáváme.

Co je brokolice pro organismus?

Brokolice povzbuzuje látkovou přeměnu ve všech tělesných buňkách a tak přispívá k posílení a vitalitě organismu. Má mnoho vitaminu C, takže bychom si ji měli hojně dopřávat hlavně v zimním období jako prevenci před nachlazením a chřipkou.

Jaké jsou minerály v brokolice?

Má i spoustu minerálů nezbytných pro činnost svalů, srdce a tvorbu hormonů a vlákniny, která pomáhá při ochablosti střev a působí preventivně proti vážným střevním nemocem. Brokolice povzbuzuje látkovou přeměnu ve všech tělesných buňkách a tak přispívá k posílení a vitalitě organismu.

Jak uvařit Růžičky brokolice?

Růžičky brokolice uvaříme doměkka. Do zapékací misky vložíme bramborovou kaši, na ni dáme uvařenou brokolici, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova. Ovesné vločky spaříme horkou vodou a chvíli v ní ponecháme, dokud nezměknou. Brokolici rozebranou na růžičky uvaříme doměkka.

Související příspěvky: