Může se mulčování kůrou přispívat k přehřívání jahod?

Obsah

Může se mulčování kůrou přispívat k přehřívání jahod?

Může se mulčování kůrou přispívat k přehřívání jahod?

Mulčování kůrou však může přispívat k přehřívání půdy v porostu jahod a rovněž ovoce bude, zvláště po větším lijáku špinavé a nesklizeno snáze zahnívat. Odborný poradce: Jaroslav Klíma, Zahradnické centrum Jindřichův Hradec

Co je mulčovací kůra?

Mulčovací kůra může být dobrý sluha, ale i zlý pán. K výsadbám dřevin je její použití často opodstatněně, ale k trvalkám se hodí jenom málokdy, jestli vůbec. Zvláště větší vrstva hrubé kůry vyžaduje při jarním rašení od trvalek velké množství energie, aby se rostliny dostaly vůbec na povrch.

Co je barvená mulčovací kůra?

Barevná mulčovací kůra – či spíše barvená štěpka je dekorativní materiál vlastnostmi velmi podobný mulčovací kůře. Pevné dřevěné odštěpky stejnorodé velikosti se uměle dobarvují ekologickými trvanlivými barvivy, které vydrží v daném odstínu několik let.

Kdy pokládat mulčovací kůru?

Kdy pokládat mulčovací kůru a jak si předem připravit záhon? Mulčovací kůra se umisťuje po výsadbě a zalití rostlin, ale můžete mulčovat i starší výsadby, které je však důležité předem důkladně odplevelit. Pro ještě větší ochranu půdy můžete použít mulčovací textilii a na ni pak nasypat kůru.

Související příspěvky: