Jak se pěstovat lilie venku?

Obsah

Jak se pěstovat lilie venku?

Jak se pěstovat lilie venku?

Bez ohledu na zimu venku je vhodný čas na výsev semen lilie do truhlíků a na rychlení cibulí, mají-li vykvést na Velikonoce. Lilie se dají pěstovat i v květináči, zkuste to! Výběr a příprava stanoviště: Co je důležité?

Jak pěstovat hrnkové lilie?

Pořiďte si hybridy, dají se pěstovat i v květináčích. Stačí málo a hrnkovým liliím se u vás bude dařit. Liliím pěstovaným na balkoně nebo terase stačí slunné místo chráněné před větrem, vydatná zálivka a pravidelné přihnojování.

Jak hluboko sázet lilie?

Jak hluboko sázet lilie? Jakmile je zemina dostatečně odleželá a není promrzlá, nic vám nebrání pustit se do výsadby. Lilie se až na výjimky sázejí do hloubky odpovídající zhruba trojnásobku délky cibule. Tato hloubka je ochrání jak před zmrznutím v zimě, tak před přehřátím za příliš horkého letního počasí.

Jak zazimovat lilie v květináči?

Jak zazimovat lilie v květináči? Odkvetlé lilie dejte na místo chráněné před deštěm a počkejte, až rostliny zatáhnou (zežloutne nadzemní část), pak stonek opatrně vykruťte. Chcete-li lilie přesadit, pak „ze země do země“, nemusíte je nechávat zasychat jako jiné cibuloviny.

Související příspěvky: