Jak vypěstovat mrkev na zahrádce?

Obsah

Jak vypěstovat mrkev na zahrádce?

Jak vypěstovat mrkev na zahrádce?

Zkuste si letos vypěstovat na zahrádce vlastní mrkev, petržel nebo pastinák, s novým sortimentem odrůd se vám to jistě podaří. Mrkev je dvouletka. V prvním roce vytvoří kořen se zásobními látkami, které využije v dalším roce pro tvorbu semena. Jako potravina se používá jednoletý kořen.

Jak pěstovat mrkev?

Jak správně pěstovat mrkev 1 Klimatické podmínky. Mrkev je chladnomilná rostlina, nejlépe se jí daří při teplotách kolem 16 °C. 2 Požadavky na půdu. Pěstujte ji na otevřené ploše v lehké a úrodné půdě. ... 3 Výsadba a odrůdy. Existují zhruba dva druhy: rané a pozdní. Rané karotky sejte na jaře přímo na místo, kde chcete, aby rostly. 4 Způsob výsadby. Semeno mrkve zasejte zhruba 1 – 2 cm do hloubky do řádků, které jsou asi 15 cm vzdálené. Mrkev nepřesazujte.

Co se děje v záhonku s mrkví?

Semeno mrkve obsahuje kumaríny, chemikálie, které brání v klíčení plevele. Rostlina si tím zajišťuje životní prostor pro růst a vývoj. Praktickým výstupem pro zahrádkáře je to, že záhonek s mrkví nevyžaduje tolik odplevelování jako záhonky sousední. Kumariny jsou ale jedním z důvodů pomalejšího vzcházení mrkve.

Související příspěvky: