Kdy a jak zasadit cibuli?

Obsah

Kdy a jak zasadit cibuli?

Kdy a jak zasadit cibuli?

Kdy a jak cibuli zasadit? 1 Z předpěstěných sazenic - sazeničky zasadíte do truhlíku nebo do pařeniště předem, a teprve ke konci dubna, kdy naklíčí,... 2 Z přímého výsevu - semena zasejete již na začátku března, pak je sjednotíte, a necháte růst do zimy. Většinou se jedná o... 3 Ze sázečky - dlouho asi nejběžnější způsob, sazečky (malé cibulky pro sadbu) zasadíte na přelomu... More ...

Kde se sází cibule?

Cibule se běžně sází na přelomu března a dubna, kdy už nehrozí větší zima. V zásadě máte tři možnosti, jak ji pěstovat. Z předpěstěných sazenic - sazeničky zasadíte do truhlíku nebo do pařeniště předem, a teprve ke konci dubna, kdy naklíčí, je přesunete na pole.

Jak použít cibule na Šťávu?

Místo cukru můžete použít i med. Vše se nechá nejméně tři hodiny odstát, až cibule pustí šťávu. Užívá se dvakrát denně, nejlépe ráno a večer čajovou lžičku, působí antibioticky, regeneruje sliznice a zlepšuje odkašlávání, protože ředí hleny.

Jak vyluhovat cibuli?

Oloupejte 1 cibuli a nakrájejte na kolečka, zalijte 300 ml vroucí vody, zakryjte a nechte zhruba 20 minut vyluhovat. Sceďte.

Související příspěvky: