Jak odstranit přebytečnou zeminu z sukulentů?

Obsah

Jak odstranit přebytečnou zeminu z sukulentů?

Jak odstranit přebytečnou zeminu z sukulentů?

Opatrně odstraňte přebytečnou zeminu z kamene nebo dřeva a celou krajinku zavlažte pomocí postřikovače. Při výsadbě do misek postupujte jako u běžného sázení do květináče. Malé sazeničky sukulentů můžete pořídit dvěma způsoby, buď získáte od známých vrcholový řízek, nebo zakoupíte sazeničku u pěstitelů.

Kdy začít pěstovat sukulenty?

Postup, který není časově nijak zvlášť náročný, jsme pro vás nafotili krok za krokem. Sukulenty jsou ideální rostliny pro bytové podmínky. Mají totiž rády teplo a sucho, takže se snadno zabydlí i na slunném okně v paneláku či v kanceláři, kde na ně nebudete mít příliš času.

Kde jsou nejznámější sukulenty?

Tradiční domovinou nejznámějších sukulentů jsou americké pouště, například růžicovité echeverie, veletlustolistá pachphyta, mnoho séd, dnes již všudypřítomné agáve a mnoho dalších rostlin, které se suchu přizpůsobily hromaděním vody ve svých tkáních.

Jaké jsou stonkové sukulenty?

Většina stonkových sukulentů nemá listy. Výjimku tvoří druhy, jež se v době vegetace olistí a v době vegetačního klidu listy shodí. Mezi stonkové sukulenty patří i kaktusy. Stonkové sukulenty vydrží v chladu bez vody prakticky celou zimu a v létě v období vegetace jim stačí zálivka jednou za dva až tři týdny.

Související příspěvky: