Kdy vysazovat živý plot?

Obsah

Kdy vysazovat živý plot?

Kdy vysazovat živý plot?

Kdy vysazovat živý plot? Pro stálezelené listnaté rostliny na živý plot stejně jako pro jehličnaté dřeviny je k výsadbě nejlepší pozdní léto, pro opadavé rostliny je ideální čas k výsadbě v říjnu nebo v listopadu.

Jaké jsou druhy živých plotů?

Žádané jsou i tisy a jalovce. Populárním stálezeleným zástupcem jsou buxusy, které jsou vhodné pro nízké živé ploty nebo "předploty". Hodně se rozmohly i listnaté typy živých plotů, zejména habry a ptačí zob. Velký boom zažívají v poslední době bobkovišně.

Jak se rozmohly listy živých plotů?

Hodně se rozmohly i listnaté typy živých plotů, zejména habry a ptačí zob. Velký boom zažívají v poslední době bobkovišně. Dalšími vhodnými listnatými keři jsou například skalník, tavolník, pámelník, dřišťál, hloh, mochna nebo meruzalka, ze stromů jilm, javor a buk.

Jak se vytvářet živé ploty?

Živé ploty lze vytvářet v podstatě ze všech druhů dřevin. Jde jen o to se rozhodnout, zda sáhnete po těch stálezelených, či opadavých. Nejčastěji prodávanými dřevinami na živé ploty jsou túje a cypřišky, které jsou oblíbené díky své nenáročnosti, dobré dostupnosti a nízké ceně. Navíc rychle rostou.

Související příspěvky: