Jak upravit zahradu ve svahu?

Obsah

Jak upravit zahradu ve svahu?

Jak upravit zahradu ve svahu?

Je mnoho možností, jak upravit zahradu, ale místo ve svahu má svá specifika, kterými se od obyčejné zahrady umístěné na rovině liší. S dodržením určitých pravidel dosáhnete zajímavých rozměrů, jež rovině chybí. Nebojte se do úprav svahů pustit s odborníkem. Sice to bude dražší, ale výsledek stojí za to.

Jak zpevnit svah na zahradě?

Pokud máte na zahradě svah, který se pomalu a jistě sesouvá, měli byste hodně rychle přemýšlet o jeho zpevnění. Poslouží vám k tomu například betonové tvárnice. Do zpevnění svahu se můžete pustit i svépomocí. Uspořádejte květiny v bytě podle feng-šuej.

Jaký je svah zpevňovat?

Jak je svah, který chcete zpevňovat, veliký, jaký má sklon a jaké je jeho složení. Od toho se odvíjí postup stavebních prací a volba stavebního materiálu. Je totiž zásadní rozdíl v tom, zda chcete zpevňovat terén o sklonu 30° nebo 40°. Stejně tak se jinak zpevňuje svah složený ze stabilní zeminy a jinak svah plný písku nebo jílu.

Jak upravit zahradu na rovině?

Koryto vyložte folií, určenou pro jezírka, na ní rozprostřete kameny a zabudujte čerpadlo. Je mnoho možností, jak upravit zahradu, ale místo ve svahu má svá specifika, kterými se od obyčejné zahrady umístěné na rovině liší. S dodržením určitých pravidel dosáhnete zajímavých rozměrů, jež rovině chybí.

Související příspěvky: