Jaké jsou teplotní podmínky pro pěstování kukuřice?

Obsah

Jaké jsou teplotní podmínky pro pěstování kukuřice?

Jaké jsou teplotní podmínky pro pěstování kukuřice?

Po vzejití rostliny kukuřice poměrně dlouho zakořeňují. Vegetativní orgány se vytváří při teplotách okolo 10 °C. Pro tvorbu generativních orgánů jsou potřeba teploty kolem 12 °C. Optimální teploty pro první fáze růstu 20 °C a pro rozvoj kořenového systému 24 °C.

Co je kukuřice?

Kukuřice – na pevné nervy, vitalitu a krásu. Kukuřice obsahuje mangan, biotin a minerální látky. Zdroj energie a vlákniny. Kukuřice je pro všechny věkové kategorie.

Jak se začali pěstovat kukuřice?

S pěstováním kukuřice začali Aztékové, Mayové a Inkové před 5 600 lety. V roce 1930 se začali využívat první hybridy, které umožňují lepší využití kukuřice pro jednotlivé technologie. V současné době je rozšířená po celé Zemi. Setkat se s ní můžeme od 40° jižní šířky až po 56° severní šířky. Patří do čeledi lipnicovitých ( Poaceae ).

Jak připravit očištěnou kukuřici?

Postup přípravy receptu 1 Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca 12 minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji... 2 Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C. More ...

Související příspěvky: