Jak používat zahradní průvodce hnojením?

Obsah

Jak používat zahradní průvodce hnojením?

Jak používat zahradní průvodce hnojením?

Zahradní průvodce hnojením: jak a čím? 1 Návrat k organickým hnojivům. Minerální hnojiva jsou obvykle levnější a účinkují rychle, rostlinám dodají všechny... 2 Hnojivo z rostlin: využijte organické materiály beze zbytku. Z plevele, jako jsou kopřivy, si můžete připravit výborné... 3 K výživě rostlin může přispět i mulč. Po sklizni můžete na záhony rozhodit posečené zelené... More ...

Jak si stanovit dávky hnojiv na zahradě?

Pak bude nejlépe, když si necháte udělat půdní rozbor, z jehož výsledků se dozvíte, který prvek zelenině na vaší zahradě chybí. Podle toho si můžete stanovit přesnější dávky hnojiv i termíny jednotlivých aplikací přihnojování.

Jaké hnojivo můžete použít po vyloučení umělých hnojiv?

V nabídce tak po vyloučení umělých hnojiv zůstává čerstvá chlévská mrva nebo sušený hnůj (koňský, kravský, drůbeží). Chováte-li drůbež, máte možnost vytvořit hnojivo z jejího naloženého trusu.

Jaké jsou hnojiva pro plodovou zeleninu?

Příkladem mohou být hnojiva určená pro plodovou zeleninu, jež se dají použít jak pro okurky či rajčata, tak i pro papriky nebo tykve, tedy pro všechny druhy těchto plodin. Koupit můžete i přípravky pro jednotlivé druhy zeleniny, například pouze k přihnojení rajčat, paprik, okurek a tykví.

Související příspěvky: