Jak vypěstovat sadbu rajčat a paprik?

Obsah

Jak vypěstovat sadbu rajčat a paprik?

Jak vypěstovat sadbu rajčat a paprik?

Pařník či malý skleník nám pomůže vypěstovat vlastní kvalitní sadbu rajčat i paprik. Ovšem vše začíná doma, za oknem, ještě v zimě... Semena paprik vysévám do květináče koncem února, rajčata začátkem března. Když mají první pravý list, přesazuji je do kelímků od jogurtů a pod. po skupinkách o 5 kusech.

Jak pěstovat rajčata a papriky?

Okurky, rajčata, papriky - zkušenosti s pěstováním. Pařník či malý skleník nám pomůže vypěstovat vlastní kvalitní sadbu rajčat i paprik. Ovšem vše začíná doma, za oknem, ještě v zimě... Semena paprik vysévám do květináče koncem února, rajčata začátkem března.

Proč jsou rajčata a papriky pospolu?

Rajčata a papriky pospolu? Mnohokrát jsem slyšela, že rajčata a papriky se nemají pěstovat ve skleníku společně. Netvrdím, že bez sebe nemohou být, ale rozhodně si vzájemně neškodí. Paprika je poměrně snášenlivá zelenina – po kořenových zeleninách ji můžete vysadit bez obav.

Proč jsou rajčata a paprika bezproblémové?

Hrášek na zeleno (i na zrno), případně rajčata nebo paprika v blízkém sousedství jsou pro mrkev bezproblémoví sousedé, ani ředkvička mrkvi nevadí. Vybíravější je petržel – ta se nemá příliš v lásce se salátem, zato s rajčaty se jí daří. Rajčata a papriky pospolu? Mnohokrát jsem slyšela, že rajčata a papriky se nemají pěstovat ve skleníku společně.

Související příspěvky: