Je možné na konzoli PlayStation 5 spustit pouze 10 her?

Obsah

Je možné na konzoli PlayStation 5 spustit pouze 10 her?

Je možné na konzoli PlayStation 5 spustit pouze 10 her?

Naštěstí bude možné na konzoli PlayStation 5 spustit drtivou většinu PlayStation 4 her, přičemž podle dnešního seznamu nebude kompatibilních jen 10 her. Sony ovšem upozorňuje, že další mohou mít menší či větší problémy, které snad budou opraveny dalšími updaty. Každopádně níže naleznete informace z oficiální stránky PlayStationu.

Můžete přenášet uložené pozice mezi PS4 a PS5?

Pokud máte herní data na externím disku, můžete je zkopírovat do PS5. Pokud máte předplacené členství PlayStation Plus, můžete uložené pozice přenést díky cloudovému úložišti. Vezměte prosím na vědomí, že přenášet uložené pozice stejné hry mezi PS4 a PS5 verzí je vždy na rozhodnutí vývojáře.

Můžete si zahrát hru na PS4?

„Pokud si chcete zahrát podporovanou PlayStation 4 hru na PlayStationu 5, můžete vložit Blue-ray disk do mechaniky konzole, pokud jde o fyzickou verzi, nebo stáhnout hru z knihovny, když se jedná o digitální verzi.

Jak funguje zpětná kompatibilita na PS4?

Sony postupně prozrazuje detaily ohledně zpětné kompatibility na PlayStationu 5. Už je jasné, že na nové generaci konzole si nezahrajeme hry z PSOne, PS2 a PS3. Stejně tak víme o podpoře 99 procent her z PS4. Nyní nadešel čas vysvětlit, jak přesně bude kompatibilita fungovat, aby hráči nebyli zmateni a zbytečně se neptali.

Související příspěvky: