Proč konzumovat Slunečnicové semeny?

Obsah

Proč konzumovat Slunečnicové semeny?

Proč konzumovat Slunečnicové semeny?

Pravidelná konzumace slunečnicových semínek dodává lesk kůži, bojuje proti UV záření a udržuje pokožku mladistvou a krásnou. Měď v slunečnicových semenech je potřebná k výrobě melaninu, pigmentu, který dává pokožce barvu.

Co obsahuje slunečnicová semena?

Slunečnicová semena obsahuje minerály jako jsou vápník, měď a hořčík, které zabraňují ztrátě minerální hustoty kostí. Obsahují také vitamín E, který usnadňuje artritické bolesti. Měď obsažena v slunečnicových semenech pomáhá při zesíťování kolagenu a elastinu, které zajišťují pevnost a pružnost kloubů a kostí. 8. Zdraví pokožky

Jak posilují imunitní reakce slunečnicových semen?

Slunečnicová semena posilují imunitní reakce, čímž se snižuje riziko vzniku některých druhů rakoviny. Vitamín E a vysoký obsah vlákniny ve slunečnicových semenech snižuje možnost vzniku rakoviny tlustého střeva.

Jak osolení slunečnicových semen?

Slunečnicová semena pražte na pánvi, bez přidaného tuku. Pokud chcete zvýraznit chuť slunečnicových semínek, osolte cca 300 ml vody mořskou solí a cca půl kila semínek nasypte na půl hodiny do slané vody. Je to v podstatě osolení semen, nikoli navázání soli při pražení. Nepřehánějte to tedy s jejím množstvím.

Související příspěvky: