Jak vyměnit brzdovou kapalinu?

Obsah

Jak vyměnit brzdovou kapalinu?

Jak vyměnit brzdovou kapalinu?

Výměna brzdové kapaliny 1 A) . Vy si na brzdovém třmenu nasadíte na odvzdušňovák průhlednou hadičku, jejíž konec strčíte do skleničky a na... 2 B) . Povolíte odvzdušňovací šroub a odsajete starou kapalinu. Zde je nesmírně důležité sledovat hladinu kapaliny v... 3 C) . Pouze odsajte starou. Nasaďte na odvzdušňovací šroub hadičku se stříkačkou v které je nová kapalina. More ...

Kde se dostanete k brzdové kapalině?

Nyní se budeme muset dostat pod vozidlo, abychom se dostali do vnitřní části samotného kola, kde je nutné uvolnit a demontovat odvzdušňovací šroub. Pod odvzdušňovací otvor umístíme nádobu nebo na něj můžeme připevnit hadičku, aby brzdová kapalina nestékala všude kolem. Jedná se o toxickou látku, která by měla být zlikvidována ekologickým způsobem.

Jak zjistit typ brzdové kapaliny?

Konkrétní typ brzdové kapaliny totiž snadno zjistíte v manuálu vašeho vozidla. Náš tip: Výměnu brzdové kapaliny spojte s výměnou kol. Ušetříte si dvojitou práci s demontáží kol, která je při výměně brzdové kapaliny obvykle nutná. Nejprve povolíme všechna kola stejně jako v případě jejich výměny.

Co se týče brzdové kapaliny?

Brzdy by samozřejmě měly být neustále v co nejlepším stavu, a proto je nutné je pravidelně kontrolovat a v případě nutnost doplnit brzdovou kapalinu či vyměnit opotřebované součásti. Dnes se budeme věnovat výměně brzdové kapaliny. Brzdová kapalina je pro zajištění bezproblémového brzdění velmi důležitá.

Související příspěvky: